Coq au Vin


Een goedkope fles rode wijn moest er eens aan geloven. Na wat opzoekwerk besloten we dan coq au vin te maken.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 kippenborstfilets, in grote stukken gesneden
– 3 dikke wortelen, in kleine blokjes gesneden
– 500 g champignons, in schijfjes
– 2 ajuinen, fijngesnipperd
– 0,5 l rode wijn
– 1 el bruine suiker
– 2 dl vleesbouillon
– 100g gerookte spekreepjes
– aardappelzetmeel
– peper&zout
– tijm
– 4 laurierblaadjes
– nootmuskaat
– 1 dl cognac

Bak de ajuin en het spek in een pan. Breng ze dan over in een grotere kom. Bak de champignons en de wortels tot de champignons gaar zijn. Voeg ze bij de ajuin en spekreepjes. Bak de stukken kip even aan, blus met cognac en flambeer deze. Breng de inhoud van deze pan over naar de kom waarin de champignons zich bevinden.

Voeg hieraan de bouillon, rode wijn, suiker en kruiden toe. Laat dit gedurende 1 uur zachtjes sudderen.

Bind de saus met wat aardappelzetmeel en breng eventueel nog verder op smaak met extra kruiden. Serveer met kroketjes!

Smakelijk!

One response to this post.

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: