Ovenschotel met brocoli, pasta en gehakt


Sinds de brocoli niet meer in de tuin wordt gezet, kopen we deze dan maar in de winkel. Het was al lang geleden dat we dit nog aten en ik besloot om het eens niet te verwerken in gewone puree. Het werd deze smaakvolle ovenschotel.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 1 brocoli
– 500 g gehakt
– 1 ajuin
– 1 teentje look
– 200 g cheddar
– boter
– nootmuskaat, peper en zout
– melk
– vloeiende bloem (voor de bechamel)
– pastakrollen voor 4 personen (of strikjes of kleine macaroni)

Maak de brocoli schoon en stoom de kleine brocoliroosjes tot ze goed gaar zijn. Kook ondertussen de pasta gaar. Bak het gehakt rul en meng er de fijngesnipperde ajuin en het lookteentje door. Breng op smaak met peper en wat zout.
Maak bechamelsaus en voeg er de helft van de cheddar aan toe in blokjes zodat deze makkelijk kan oplossen en we een mooi kaassausje bekomen.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Neem een ovenschotel en bedek de bodem met het gehakt, leg daarover de gegaarde brocoliroosjes en dan de pasta. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met de andere helft van de cheddar (geraspt).

Als je het vers maakt, hoef je de schotel enkel nog eens onder de gril te stoppen. Indien je hem vooraf maakt en dus koud in de oven plaatst, kan je hem best een 30-tal min laten opwarmen en daarna grillen.

Hier was de ovenschotel alvast helemaal leeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: