Espresso Panna Cotta


Mijn maatje vanop de kokschool kwam laatst langs voor een diner. Met twee kleine spruiten erbij maken we iets makkelijks, maar toch ook iets nieuws. Als “hoofdgerecht” aten we mini pizza’s met het oventje dat ik laatst beschreef. Weer ongelooflijk gezellig :-). Daar we beiden kokschool volgden, diende er toch iets een beetje speciaal/zelf gemaakt te zijn en daarom koos ik voor dit lekker dessert. Op zich zeer makkelijk en niet echt tijdrovend. Ideaal voor in alle situaties. Lijkt me trouwens ook leuk om in kleinere glaasjes te serveren bij een dessertenbuffet. Dat zal zeker en vast ook in de smaak vallen.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 tassen espresso
– 250 ml room (40%)
– 150 ml melk
– 65 g kristalsuiker
– 1 kl oploskoffie (mag een torentje zijn)
– 5g gelatineblaadjes- 6g gelatineblaadjes
– verkruimelde speculaas

Week de 5g aan gelatineblaadjes in water en maak ondertussen de 4 espresso’s in 1 kom. Voeg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe en verdeel het mengsel over de bodems van de dessertglaasjes.
Zet gedurende minstens 3 uur in de koelkast.

Week de 6g aan gelatineblaadjes in water. Verwarm ondertussen de room met de suiker en melk (niet laten koken). Voeg de oploskoffie toe en haal van het vuur. Doe er dan de uitgeknepen gelatineblaadjes bij, roer goed en laat helemaal afkoelen.

Giet dit room-melk mengsel in de dessertglaasjes (bovenop de espresso laag). Zorg ervoor dat het goed is afgekoeld, anders zullen de twee lagen in elkaar vloeien. Zet opnieuw minstens 3 uur in de koelkast. Voor het serveren doe je er wat verkruimelde speculaas bovenop.

Benieuwd of het bij jullie ook in de smaak valt 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: