Ik eet wel graag dingen met Luikse siroop en daarom hield ik dit recept bij om eens te maken. Lekker met wortelpuree. Hier viel het alvast in de smaak.
Dit recept is voor 4 personen.
Bereidingswijze:
– 600 g varkens-rundgehakt
– paneermeel
– zout, peper en nootmuskaat
– 1 el peterselie
– 1 ei
– 1,5 el kristalsuiker
– 2 el rijstazijn
– boter
– 250 g ajuin
– tijm, laurier, marjolein
– 1 el Luikse siroop
– 2 el donkere rozijnen
Meng het gehakt met 50g ajuin, paneermeel, peterselie, ei, zout, peper en nootmuskaat en maak er ongeveer 8 à 9 balletjes van.
Bak de balletjes bruin in de boter.
Neem ze uit de pan en blus de pan met de azijn en de suiker. Laat voor de helft inkoken en voeg de rest van de ajuin, tijm, laurier en marjolein toe. Doe de balletjes terug in de pan en voeg water toe tot ze voor de helft onder staan. Laat onder gesloten deksel ongeveer 25 min garen.
Daarna kan je de balletjes uit de pan nemen en de saus tot een glad geheel mixen. Ik koos er echter voor om dit niet te doen, we houden nogal van stukjes ajuin! Haal wel de balletjes even uit de kom en voeg de Luikse siroop en de rozijnen toe. Breng eventueel nog op smaak met wat extra kruiden.