Dessert met Peer, Amaretto en Marsepein


Het zalige zomerweer is er weer. Het werd tijd. Vanaf de eerste warme zonnestralen zit er hier al iemand te popelen om BBQ te doen. Ikzelf eet het wel eens graag, maar niet steeds de traditionele BBQ met worstjes en brochettes en als dessert ananas …. Vandaar dus dit toch wat specialere gerechtje op de BBQ.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 peren
– 200 g marsepein
– Amaretto
– boter
– vanille-ijs

Was de peren (laat de schil eraan). Snij de peer in twee stukken: ongeveer 1,5 cm onder het topje snij je ze door. Onderaan doe je er ook nog een stukje af zodat ze mooi blijft rechtstaan.
Neem per peer ongeveer 50 g marsepein en doe de marsepein tussen de peer (onderste stuk peer – marsepein – topje van de peer).

Neem twee stukken aluminiumfolie en leg deze gekruist op elkaar. Zet de peer er middenin en plooi het al wat naar boven. Doe er wat Amaretto in en leg een stukje boter tegen de zijkant van de peer.
Sluit het alminiumfolie goed zodat je een mooie papillot krijgt.

Zet ongeveer 30 min (of tot wanneer gaar) op de BBQ en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Bron: Solo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: