Stokbrood met Zuiders beleg


 

Als het BBQ time is, kan je best meteen van bij het begin met de BBQ starten. Dit maakt het alleen maar gezelliger! Dit aperitiefhapje zal alvast een goede start zijn van een leuke BBQ.
Wel opletten dat je er niet TE veel van serveert, brood vult nogal en het zou zonde zijn om de rest van het BBQ menu niet meer te kunnen opeten.

Bereidingswijze:
– 1 stokbrood
– 1 potje groene of rode pesto
– kappertjes
– kerstomaatjes
– 5 el olijfolie
– 1 el gedroogde tijm

Meng de olijfolie met de tijm en laat ongeveer een uurtje trekken. Als je niet de tijd hebt, hoeft dit niet.
Snij de tomaatjes in twee.
Snij het stokbrood in de lengte in twee en snij dan in stukjes volgens het aantal personen (1 stukje per persoon).
Dop de stukjes stokbrood langs beide kanten in de olijfolie met tijm (maak desnoods was extra).

Laat het stokbrood aan beide zijden grillen op de BBQ. Pas op, want brood verbrand snel!
Als het goudbruin is, haal je het van de BBQ.
Besmeer het met een laagje pesto, bestrooi met wat kappertjes en tomaatjes en leg nog even op de grill.

Serveer zodra de tomaatjes wat opgewarmd zijn.

Heerlijk!

Je kan desnoods ook het stokbrood nog extra insmeren met een teentje knoflook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: