Nieuwe smaken !


Sinds een dikke week geleden heeft ons minimensje de leeftijd van 6 maanden bereikt. Sindsdien eet hij ook rond 16u00 lekkere fruitpapjes.

De fruitpapjes zijn ongeveer 150g, deze gaan ook weer vlot naar binnen. De eerste twee keer was het ietsje moeilijker omdat hij even diende te wennen aan het feit dat hij geen flesje meer kreeg en ook omdat het weer nieuwe smaken en texturen zijn.

De fruitpapjes bestaan uit: 1/4e van één fruitsoort + 1/4e van een andere fruitsoort + sap van een halve appelsien + 1/4 e koekjesmeel (afwisselend met en zonder gluten).

De twee fruitsoorten waren: appel & banaan, peer & banaan, appel & mango. De appel, peer en mango in schijfjes snijden en even in microgolfoven garen. Zo is het teven ook goed mals om makkelijk te pletten en brokjes te vermijden.

Sinds een week krijgt meneertje ook vlees bij zijn groentepap. Dit is ongeveer 20 g. Hij kreeg al kip en een lekker stukje steak. Wie zou dat nu niet lusten :-).Ondertussen kreeg hij van groente al het volgende te eten: wortel, courgette, bloemkool, broccoli, tomaat, witloof, knolselder, spinazie en sla.

Voor komende wee staan er een paar nieuwe smaakjes op het menu: venkel, meloen en pasta.

We leren nu ook wat te drinken uit een bekertje. Dit gaat niet zo makkelijk en vergt wat oefening. Soms lukt het wel voor even, volhouden is de boodschap. Een drinkbeker staat dan ook klaar, want met dit warme weer moeten we toch zien dat hij genoeg vocht opneemt! De drinkbeker lukt net iets beter.

Ziezo, tot zover de nieuwe avonturen van onze kleine held.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: