Ovenschotel met aardappel, appel en knolselder


Verassend lekker deze schotel en makkelijk te combineren bij vele zaken als bijgerecht.
Patatjes en groentjes in één en in een makkelijke ovenschotel.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
–          1/2e knolselder
–          4 grote aardappelen
–          2 appels (pink lady)
–          100 g spekreepjes
–          25 cl room
–          3 el paneermeel
–          200 g camembert
–          boter/olie

Schil de knolselder, aardappelen en appels en snij deze in schijfjes.

Zet ondertussen de room op een zacht vuurtje en voeg de camembert in stukjes toe (verwijder wel eerst de pel van de camembert). Roer regelmatig tot de kaas helemaal is gesmolten.

Blancheer de knolselderschijfjes zodat ze al iets malser worden in kokend water met wat zout.

Meng het paneermeel onder het spek.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een ovenschaal en smeer deze in met wat boter/olie. Leg op de bodem de schijfjes aardappel, daarop de schijfjes appel en daarop de geblancheerde schijfjes knolselder.

Overgiet met het room-camembert mengsel en strooi er dan de spekblokjes op.

Zet in de oven gedurende 35 min of tot de aardappelschijfjes gaar zijn.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: