Quiche met Scampi, Feta en Broccoli


Dit recept kan als voorgerecht voor 8 personen dienen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 1 vel rond bladerdeeg
– 4 eieren
– 25 cl room
– 200 g feta in blok
– een 18-tal gepelde scampi’s
– een halve broccoli (die je reeds halfgaar stoomt)
– peper en zout
– provençaalse kruidenmix
– kruidentuiltje

Bak het bladerdeeg gedurende 10 min blind cfr de graden zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Kluts de eieren, voeg de room toe en breng op smaak met al de kruiden. Snij de fetablok in kleinere blokjes.
Spreidt de fetablokjes uit over de bodem van het bladerdeeg, leg de scampi’s er bovenop en giet het eimengsel erover. Leg dan hier en daar wat van de broccoliroosjes. Of bouw op zoals je zelf wenst, eerst broccoli, dan feta & dan scampi’s.

Zet het geheel gedurende 25 min in de oven op ongeveer 200 graden of zoals aangegeven op de verpakking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: