Ovenschotel met gevulde pasta, witloofsaus en gerookte zalm


Bezoek over de vloer waar je graag bij bent als ze er zijn, deze ovenschotel met gevulde pasta en gerookte zalm is er ideaal voor.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– +- 450g pasta die gevuld is met spinazie en ricotta
– 1 kg witloof, in stukjes gesneden
– +- 150g gerookte zalm, in reepjes gesneden
– 3 el pijnboompitten
– sap van een halve citroen
– 2,5 dl room
– 1 blokje groentebouillon
– 1 el gedroogde tijm
– 1 el gedroogde dille
– 1 tl currypoeder
– 100 g geraspte kaas
– peper

Laat het witloof gaar koken in wat water en laat daarna goed uitlekken. Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Hou wat van dit gegaarde witloof apart, 5 goedgevulde eetlepels is voldoende en doe de rest van het witloof in een pan. Voeg de room en het bouillonblokje (verkruimeld) toe en mix het geheel. Doe er nu de pijnboompitten bij.
Breng daarna op smaak met het citroensap, curry,  de tijm, dille en peper. Voeg het witloof dat je opzij hield nu ook toe aan de saus.

Neem een ovenschaal en verdeel de pasta over de bodem. Verdeel de zalm nu over de pasta en giet de witloofsaus erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet even onder de grill.

Je kan deze schotel ook helemaal vooraf maken en zet hem dan een 30 min in een voorverwarmde oven van 175°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: