
Griezelige glazen
Halloween werd een verkleedpartij met bijhorende griezelige hapjes en menu.
We begonnen de aperitief alvast met deze leuk versierde glazen en serveerden er een cocktail in.
Glazen:
– 4 el appel-kersensap
– 2 el kristalsuiker
– rode kleurstof
Doe het appel-kersensap in een kommetje en zet op het vuur, voeg de suiker toe en roer goed. Zet je vuur niet te hoog! Het is enkel de bedoeling dat het een dikkere massa wordt en dat de suiker egaal oplost. Voeg de rode kleurstof toe tot het naar jouw wens is. Indien het niet dik genoeg is, kan je wat suiker toevoegen.
Neem een aperitief glas, dop het omgekeerd in het bereide mengsel en zet het meteen weer neer. Zo worden er vanzelf “tranen” gevormd die naar beneden aflopen. Pas op dat je je niet verbrand want dit goedje kan wel eens heel heet zijn!
Cocktail voor 1 glas:
– 2/5e zwarte vodka
– 3/5e appel-kersensap
Deze cocktail kan wel eens “dodelijk” zijn, hij is lekker zoet! 🙂
Smakelijk, je gasten zullen dit aangenaam leuk vinden !
Posted by Wendy on 12 januari 2014 at 12:54
Heel lekker, je proeft de alcohol bijna niet:-). En het effect op de glazen is tof gevonden!