Courgetti


Lekker en gezond, zo gaat dat hier tegenwoordig!
Alles is perfect de avond voordien voor te bereiden zodat je bij het klaarmaken alles gewoon meteen in de pan kan doen.

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:

  • 1 grote courgette of 2 kleintjes (van de winkel)
  • Olijfolie (fijngesneden)
  • 1 grote ajuin
  • 2 el groene pesto
  • peper&zout
  • Basilicum (gedroogd of vers)
  • Oregano (gedroogd)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 200g hespenblokjes
  • een handvol pijnboompitten
  • geraspte parmezaankaas

Rooster de pijnboompitten in een pan.
Snij met een mandoline de courgette in spathettislierten (= courgetti).
Fruit de ajuin in de olijfolie.
Voeg de courgetti toe en laat flink aanstoven.
Van zodra dit start te garen, doe je er de pesto en andere kruiden bij.
Laat nog een paar minuutjes garen.

Neem een diep bord en bedek de bodem met de courgetti. Strooi er dan de hespenblokjes, tomatenblokjes en pijnboompitten over. Werk af met wat parmezaankaas.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: