Spider Eggs


Deze freaky spider eggs springen wel in het oog op een geweldige thema avond zoals Halloween en op zich nog niet zo moeilijk om te maken. Enkel een beetje geduld wordt gevraagd🙂

Dit recept is voor 16 spider eggs.

Bereidingswijze:
– 8 hardgekookte eieren
– rode kleurstof
– een 10-tal zwarte olijven
– 1 rijpe avocado
– peper&zout
– nootmuskaat
– olijfolie
– sap van een halve citroen

Wanneer de eieren hardgekookt zijn (ongeveer 12 min koken), laat je de eierschaal rond de eieren zitten en laat je ook het water waarin ze gekookt zijn in de kookpot. Je haalt de eieren uit de kookpot en slaat met behulp van een koffielepeltje enkele malen op verschillende plaatsen op de eierschaal. Dit doe je ei per ei.
Voeg wat rode kleurstof toe aan het water en leg de eieren er terug in. laat ze zo liggen voor minstens een half uurtje.
Daarna verwijder je de eierschaal en je zal zien dat het marmereffect zichtbaar wordt.

Snij de eieren in twee en haal de eierdooier (die hardgekookt is) eruit.
Pureer de hardgekookte eierdooiers samen met de rijpe avocado en breng op smaak met peper&zout, nootmuskaat,wat citroensap en olijfolie om het wat smeuĂŻger te maken.

Vul, met behulp van een spuitzak, de eieren terug met dit mengsel.

Snij 8 zwarte olijven in twee om het lijfje van de spinnen te maken en snij de overige olijven tot partjes om te pootjes mee te maken. Duw deze in het gepureerde mengsel zodat je duidelijk een spinnetje te zien krijgt.

 

De gasten kijken zeker op naar dit grappig, maar ook lekker uitziend hapje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: