Granola


Afgelopen weekend op bezoek bij mijn goede vriendin en haar zoontjes. Terwijl de kindjes aan het spelen waren, maakten wij granola.
Voor mij de eerste keer. Eigenlijk dien je best wel een aantal ingrediënten in huis te halen om een goede granola met wat smaak te maken. Deze was trouwens ook lekker gewoon zonder yoghurt en bv als avondsnack voor de TV. Licht, luchtig en nog gezond ook!

Bereiding voor een 420g.

Bereidingswijze:

Basis
– 125 g havermout
– 50 g gepofte gerst
– 50 g rice crispies
– 3  el agavesiroop (of andere zoetstof)
– 2 el kokosolie (of andere natuurlijke/plantaardige olie) 

Extra
– 50g amandelnoten
– 50g zonnebloempitten
– 25g chiazaden
– 25g sesamzaad
– 50g kokosvlokken

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle ingrediënten, behalve de agavesiroop en kokosolie, goed door elkaar. Voeg daarna de siroop en kokosolie toe en meng goed (best met je handen).
Strijk uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak gedurende 20min in de oven en roer zeker om de 5 min goed om.

Laat afkoelen vooraleer je het in een bewaarkom doet.

Voor het ontbijt neem je een 50g van deze granola en mengt dit met een potje yoghurt eventueel kan je een theelepel lijnzaadolie en/of vers fruit toevoegen.

Klaar voor een goede start van de dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: