Courgette kuisen


Deze tip is speciaal voor mijn toffe collega die me onlangs vroeg: hoe kuis ik in hemelsnaam een courgette?

Hierbij dacht ik dan dat er misschien nog wel mensen zijn die dit niet goed weten. Hieronder dus een korte “handleiding”.

1. Snij de twee uiteinden van de courgette. Verwijder de schil van de courgette met een dunschiller. Zoals je kan zien is de courgette hieronder van serieus formaat, wat wil je, het is er dan ook ééntje rechtstreeks uit de volledig biologische tuin van het hoofdcommissariaat😉

2. Ze zal er dan ongeveer zo uitzien nadat je de volledige schil hebt verwijderd. Snij de courgette daarna in de lengte in twee.

3. Je ziet nu duidelijk de zaadlijst zitten. Neem een soeplepel en druk deze op de rand waar de zaadlijst aan het “vlees” van de courgette komt. Ga zo heel de zaadlijst af. Schuif dan de lepel eronder en schuif hem naar je toe, je zal zien dat je de zaadlijst heel makkelijk kan verwijderen op deze manier. Schraap er nog eens over zodat al het malse van de zaadlijst verwijderd is.

4. Hierna kan je de courgette vullen of snijden in blokjes, reepjes,…. naargelang nodig voor de bereiding op dat moment!

Ziezo, hopelijk heb ik hier wat mensen mee blij gemaakt🙂

7 responses to this post.

  1. Posted by Marleen on 11 september 2009 at 16:06

    Hallo Leen,

    Ik vind het een perfecte uitleg. Vanaf nu weet ik hoe ik een couget moet kuisen. Heb je geen lekkere receptjes met courgetten (maar zonder kaas)?

    Groetjes Marleen

    Beantwoorden

  2. Posted by Leen on 11 september 2009 at 16:39

    Je kan de gevulde courgette maken zonder kaaskorst, de pastaschotel met courgette kan je de kaas weglaten en room eerst kruiden met curry zo krijg je een currysausje ipv een kaassausje🙂
    Smakelijk😉

    Beantwoorden

  3. Posted by marlene on 15 augustus 2012 at 14:37

    waarom haal je de schil af van de courgette?

    Beantwoorden

  4. Posted by Reinhilde on 20 augustus 2012 at 08:46

    Bedankt om dit op internet te zetten. Nu weet ik eindelijk hoe ik dit kan doen

    Beantwoorden

  5. Posted by Nancy on 26 augustus 2012 at 00:49

    bedankt, ik heb er vanavond gekuist op jouw manier en het ging veel sneller. Ik heb ze idd niet geschild. Ik heb een vegetarische lasagna gemaakt met courgettes en aubergine.

    Beantwoorden

  6. Dankjewel!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: